Weekend Videos
Eva 02 S

Photo: Eva O’Leary

Sve još miriše na sreću

Srećni ljudi, srećne zemlje: Godinama čitamo o nordijskim narodima kao najsrećnijim; o njihovom školstvu, zdravstvenom sistemu, random okruženju i, uopšte, pristupu životu. Takav način života i, naravno, standard za nas su nedostižni, ali postoje neki mali rituali i svetonazori koji ne crpe ni vreme ni novac, a pružaju mnogo.

Jednostavne navike: David Lynch ima nekoliko saveta o tome kako se pospešuje kreativnost, a na prvom mestu onaj u kojem tvrdi da urednost u svakodnevnom životu ostavlja više energije za posao i stvaranje.

Zašto postoje stvari koje ne postoje: Jedan od čitalaca nam je u komentarima na Facebooku skrenuo pažnju na ovaj odličan govor na TED konferenciji, objavljen pre tri godine. Nažalost, situacija se od tad ni najmanje nije promenila, štaviše, sve je gore. Teoretičari zavera žive svoju novu mladost, svakoga dana sve uvereniji u svoje zablude i, priznajemo, sve kreativniji.

Pesma leptira: Koliko je leptira potrebno da se napravi buka? YouTube kanal The Jungle Diaries odgovara na ovo i mnoga druga pitanja iz džungle.

Akutar u lovu na delovodni pečat: Onima koji su prošli nešto slično, ni pakao neće teško pasti.

Filozofska uputstva za sreću: Alain de Botton istražuje tvrdnje koje je jednom izneo Friedrich Nietzsche, u kojima se kaže da sva postignuća u životu dolaze iz prevazilaženja velikih teškoća. Nesreća je, takoreći, dobra za sreću.

Oceni 5