Hitno: Jesenji apel glavnog urednika čitaocima
Pllu 01 S

Donirajte za razum: Poruka glavnog urednika

Photo: Ferdi Limani

Svi za XXZ: Hajmo, curice, hajmo, dječaci

Neophodna pomoć: Petar Luković poziva čitaoce Ali, kako sam uvek verovao da je ovo web-glasilo, bar u moralnom smislu, vlasništvo upravo čitalaca kojima se dopada ono što radimo, nemamo nikog kome da se obratimo sem onima zbog kojih i postojimo. Da ne podsećam da je portal potpuno otvoren i da nemamo nikakvu zvaničnu pretplatu; da ne podsećam koliko vam velikih, često ogromnih tekstova plasiramo bez ikakve naknade; da ne podsećam da su nam izvori prihoda limitirani, a mnogi oglašivači još uvek nedostupni. Gde ćete, ako ne na XXZ, čitati tekstove Igora Mandića, Dražena Vrdoljaka, Gorana Pelaića, Veselka Tenžere ili drugih novinarskih veličina?

Gde ćete naći sve one feljtone koje vam strpljivo dajemo sasvim besplatno? O ekskluzivnim fotografijama da ne govorimo: naša arhiva je nešto o čemu drugi sajtovi mogu samo da sanjaju!

Kako bismo nastavili da postojimo i radimo, pomoć nam je preko potrebna. Da platimo održavanje, provajdera, poreze, da nabavimo retke fotografije koje niko nema, da platimo sudske presude iz pokojnih e-novina, presude kojih se izgleda nikad nećemo osloboditi, da popravimo beznadežno omatorele kompjutere, da kupimo konačno još jedan skener... spisak je nepotpuno dug.

Ako ste u mogućnosti da nam pomognete simboličnom mesečnom pretplatom ili jednokratnom uplatom ili donacijom po izboru – dobrodošli ste u Klub XXZ Dobrotvora. Svaka nam je pomoć u ovoj situaciji dragocena. I zato: unapred hvala. Nadam se da će nas biti dovoljno da zajedno prebrodimo borbu za preživljavanje: jer, ponoviću ono što sam mnogo puta napisao – čitaoci su ono najdragocenije što imamo.

U želji da budemo efikasni, nabrojaću sve načine kako da nam pomognete – ako odlučite da nam pomognete.

Ako koristite PayPal: Vašu donaciju možete odmah uplatiti preko emaila: petar.lukovic@xxzmagazin.com

Ako živite u Srbiji: Vašu donaciju možete uplatiti u bilo kojoj banci ili pošti na račun naše firme, uz sledeće neophodne podatke. Ime firme: Sugarplum.d.o.o. Adresa: Braće Krsmanovića 11,11000 Beograd. Tekući račun: 265-1760310000727-97 Raiffeisen Bank a.d. Beograd. Svrha uplate: Donacija.

Ako živite u Hrvatskoj ili u Bosni i Hercegovini: Javite se emailom glavnom uredniku na petar.lukovic@xxzmagazin.com da dobijete podatke kako da izvršite uplatu u Splitskoj banci (Hrvatska) ili u Raiffeisen banci (BiH).

Ako koristite Western Union: Dovoljno je da na ime (Petar Luković, Srbija) pošaljete novac, a da šifru pošaljete primaocu na mail: petar.lukovic@xxzmagazin.com

Ako živite u inostranstvu/inozemstvu, a želite da donaciju uplatite preko banke: Javite se emailom glavnom uredniku na petar.lukovic@xxzmagazin.com da dobijete podatke kako da izvršite uplatu iz inostranstva na račun Petra Lukovića u Splitskoj banci.

Šta god da odaberete od ovih varijanti – odlično ste odabrali!

I obavijest da radimo na tome da otvorimo račun u nekoj od evropskih banaka preko koje biste svakog meseca uplaćivali pretplatu od desetak evra.

Zato se još jednom, a unapred, zahvaljujem svim dragim čitaocima: moramo pobediti jer nam ništa drugo ne preostaje!

Ne dozvolimo da nas porazi „Stanje stvari“ ili NSFM ili „Srpski telegraf“ ili “Insajder” ili fucking „Kurir“.

Donirajte za razum!

Oceni 5