Weekend Videos
Elle 09 S

Photo: Mitch Epstein

Tajna dugovečnosti za nestrpljive

Tajna dugog života: Na Sardiniji živi najveći broj stogodišnjaka i stogodišnjakinja, a Nowness se trudi da nam tu dugovečnost približi.

Šta je pesnik hteo da kaže: Mnogi ih vole i isto tako pogrešno shvataju. Značenja brojnih tekstova rock pesama postala su već urbane legende, a na neke od njih nas podseća YouTube kanal Rocked.

Homofobija i heteronormativnost: To da homofobija nije nestala uprkos tome što smo stigli u budućnost nije nikakva tajna. Eli Weinger priča o tome kako se boriti protiv ove pošasti, jer niko nije slobodan dok svi nismo slobodni.

Moć prirode: Priroda je nepredvidiva, funkcioniše po sopstvenim zakonitostima, ali reaguje i na ljudske postupke. Kada se sve to zbroji, dobijamo niz fenomena koji su istovremeno neverovatni i očekivani.

Smak sveta: Aldous Huxley je još 1958. upozoravao na kraj demokratije, a zbog prenaseljenosti planete, razvoja tehnologija, manipulativnih politika i neravnoteže u raspodeli moći.

Podsetnik: O prirodi je na specifičan način govorio i Alan Watts. Wu wei je taoistički princip koji znači da ne treba ništa forsirati, što nužno ne znači i da ne treba ništa preduzimati, već pustiti prirodu da radi svoje.

Oceni 5