Turneja "Jump On Board": Škotski bend konačno u Srbiji
Sharleen Spiteri

Photo: Evening Standard

Texas u Beogradu svira svoje najveće hitove

Datum koncerta poznat je od pre tri meseca, nakon što je zbog lošeg zdravstvenog stanja pevačice Sharleen Spiteri letos otkazan njihov nastup na kragujevačkom Arsenal festu.

Kako je najavljeno, Texas će pred publikom u Beogradu izvesti svoje najveće hitove – od „I Don't Want A Lover“, „Summer Son“, „Say What You Want“, „When We Are Together“, do singlova s početka novog milenijuma, poput „Inner Smile“ i „In Demand“.

Popularna škotska grupa, čija karijera traje više od tri decenije, već nekoliko meseci je na turneji pod nazivom „Jump On Board“ (prema istoimenom albumu, objavljenom prošle godine), u sklopu koje dolaze i na Balkan. Tako će 28. septembra svirati u Skoplju u areni „Boris Trajkovski“, dok će dan posle beogradskog koncerta nastupiti po prvi put i u Zagrebu, u Domu sportova. Turneju završavaju 2. oktobra u Sofiji.

Texas su 1986. u Glazgovu osnovali Sharleen Spiteri i Johnny McElhone. Već prvi singl „I Don't Wanna Lover“, sa debi albuma „Southside“, iz 1989. bio je veliki hit širom Evrope. Albumi iz 1997. i 1999, „White On Blonde“ i „The Hush“, vratili su Texas u žižu interesovanja, dok je Sharleen postala jedan od naprepoznatljivijih ženskih vokala '90-ih.

Uspešne godine krunisane su albumom „Greatest Hits“ iz 2000, koji je samo u Velikoj Britaniji imao šestostruki platinasti tiraž. Texas je i u godinama koje su usledila nastavio objavljivati odlične albume poput „Careful What You Wish For“ i „Red Book“, da bi se, nakon kratke pauze i Sharleenina dva solo projekta, vratio 2017. hvaljenim albumom "Jump On Board".

Karte za beogradski koncert grupe Texas mogu se naći po cenama od 1.990 dinara za parter, 2.500 za fan pit, 2.990 za tribine, te 3.990 dinara za VIP ložu. Detaljnije informacije za koncerte u Skoplju, Zagrebu i Sofiji možete pronaći ovde.

 

Oceni 5