Naš čitalac iz Memfisa piše glavnom uredniku
The Rolling Stones Memphis

Photo: Zoran Duvnjak

The Rolling Stones: Podrška za dugovečnost

Uoči koncerta: Pogled na Memfis

Dragi Pero, nadam se da je terapija bila uspjesna. Samo hrabro! Još nam trebaš!

Inače, ja sam ove godine uspio otići u svoje rodno Livno, vidjeti moje drage roditelje, svog brata i njegove, otići na grob rano preminulog drugog brata Ranka. I sresti puno prijatelja koje je prošli rat rastjerao po cijelom svijetu. I onda,tokom ljeta se nalazimo u našem Livornu. Družimo se kao da se nije ništa desilo. A potom se rastajemo u nadi da ćemo se vidjeti dogodine. Potom obavezno odem do svoje Makarske gdje idem već pedeset godina.

Kad sam tamo, kroz misli mi prolaze Ferijala, Slovenački kamp, Galija,Generacija 5, Film, Azra, Minimaks, Žika Obretković, Rade Šerbedžija i njegova Ines svake ponoći.... A tek turniri u malom nogometu na kojima je sa mnom u timu igrao i današnji selektor reprezentacije Hrvatske, Zlatko Dalić. I puno lijepih doživljaja, druženja, prijateljstava. Nikad više!

Prošle subote nas je u Nešvilu posjetila vesela družina koja se odaziva na ime The Rolling Stones. Kao kad nam dođu stari prijatelji na večeru. Veseli i razigrani kao klinci koji su prvi put na bini. Družimo se, slušamo, sviramo i gledamo cijeli moj život. inače, koncert je bio vrhunski. Cijela produkcija, posebno zvuk koji je teško podesiti na ovakvom stadionu.

Mick Jagger je noć prije hodao po gradu, išao u neki bar u Printers Alley i na karaokama pjevao „Honky Tonk Woman“, a zatim "crashed bechellorete party on pedal tavern", slikao se na raznim lokacija i baš uživao. Kaže da su ovdje svirali prvi put 1965! Ne sumnjam da je i Keith Richards otišao na grob svog najboljeg prijatelja, saksopfoniste Bobby Keysa koji je sahranjen u obližnjem Franklinu. Imao sam sreću slušati ga i upoznati par godina prije smrti: svirao je sa svojim bendom svakog ponedjeljka u klubu „Mercy Lounge“. I to besplatno. Bile su to svirke legendarnih hitova na kojima je on svirao saksofon. Od Stonesa pa do Lennona.

Negdje u to vrijeme je izišla Richardsova autobiografija gdje on opisuje situaciju kad se njegov prijatelj Bobby zaljubljuje u Nathalie Delon za vrijeme snimanja albuma „Exile On The Main Street“ u Francuskoj. Često su se vozili motorom oko dvorca i išli na obližnju plazu. U svoj knjizi Keith piše da se uplasio za život svog prijatelja, jer mu je prijetila "Yugoslav Mafia", konkretno Stevica Markovic i ekipa, tadašnji tjelohranitelji AlanaDelona... Kako sam već donio knjigu da mi se Bobby potpiše na fotografiju na kojoj su on i Keith zajedno, upitao sam ga za tu epizodu. Potvrdio je da je sve istina, uz rečenicu: "Zoran, I'm still in love with her".

Pero dragi, želim ti brz i potpuni oporavak. I puno pozdrava svima u redakciji i da, kao i dosad, nekako ustrajete u svom radu. Šaljem vam jednu malu donaciju preko Western Uniona. Puno pozdrava i sve najbolje, Zoran Duvnjak.

Oceni 3.6666666666667