Za bolje dane koji dolaze
Duffy 2

Photo: grammy.com

Tihi povratak Duffy

Posle decenije povučenog života van javne scene, Duffy se u februaru ove godine oglasila saopštenjem da je izuzetno traumatično iskustvo iza nje, na osnovu čega se moglo zaključiti da je ono i razlog za njeno povlačenje. Nakon što je 2010. objavila svoj poslednji album "Endlessly", bila je kidnapovana, nasilno odvedena van zemlje, drogirana i silovana danima.

Među komentarima ispod te objave bilo je i onih koji su umesto kidnapera i silovatelja osuđivali Duffy, što je i jedan od razloga zašto žrtve odbijaju da javno progovore. Ipak, prevagnuli su podrška i razumevanje, a Duffy je nastavila da se sporadično oglašava putem društvenih mreža, da bi potom usledile i pomenute pesme.

U novom singlu peva o prevazilaženju strahova i trauma dok, više od svega, preovladava njeno poverenje u čovečanstvo i budućnost, što svedoči o istinskoj pobedi i hrabrosti.

Podsetimo, Duffy je stekla ogromnu popularnost 2008. svojim prvim albumom "Rockferry", te singlovima "Mercy", "Warwick Avenue", "Stepping Stone".

Tagovi

Oceni 5