Weekend Videos
Top lista nadrealista

Photo: sutori.com

Top lista nadrealista: Imaš šator, vrati šator

Neprocenjivo: Uvek je pravo vreme za gledanje Top liste nadrealista, a ovoga puta se prisećamo skečeva o jedinstvenom samitu nesvrstanih i akcije "Imaš kuću, imaš stan, imaš vikendicu, imaš šator, vrati šator".

Gej pogled na Disney istoriju: Istorija prikazivanja kvir likova u filmovima i serijama raskošna je tema, a ovoga puta se osvrćemo na Disney filmove, te na raspon od Symphonies do Star Wars i Marvela.

Znaci su svuda oko nas: Lepo je rekao Koeljo - kad nešto želiš, čitava se vaseljena zaveri da ostvariš tu svoju želju. Naročito ako je neosnovana.

Snagom uma u budućnost: Neuralink Elona Muska je objavio novi video, a glavni junak je majmun koji voli video igre. Životinja uživa u igri Pong, a samo uz pomoć sopstvenog uma i specijalnog interfejsa za interakciju mozga s kompjuterom.

Oživljeni kipovi: Možda je malo kič, ali je zanimljivo videti statue starih Rimljana "oživljene" i u boji zahvaljujući modernoj tehnologiji.

Za čistiji svemir: Oko 170 miliona komada različitog otpada orbitira oko planete Zemlje, a većina su delići koji su se u nekom trenutku odvojili od većih komada. Ipak, oko 670 hiljada meri više od jednog centimetra u prečniku, što može da predstavlja potencijalnu opasnost za opremu u svemiru.

Za ljubitelje serije Black Mirror: Zanimljiva animacija prikazuje svet nakon apokalipse, te posledice ekološke nesvesnosti oživljavaju u bojama koje upozoravaju na opasnost.

Oceni 5