Poslin rastave: Sloboda pokreta i itanja po krevetu
Bed 01 S

Photo: Cristina Coral

Tražin nekog za one stvari

U prvi tren se razvod pari ka trauma i sve to, al' činjenica je da svaka žena procvita nakon tog bolnog procesa. Ja san u početku isto bila ka izgubljena, međutin, kad san prvi put otkrila da sad na krevetu mogu spavat dijagonalno, mom oduševljenju nije bilo kraja.

Dijagonalno spavanje podrazumijeva da ti je gornji dil tila sa glavon na jednoj strani, a donji dil sa nogama, na drugoj strani posteje.

Onda sljedeću noć prominiš strane, a moš leć i obrnuto, moš popriko, i, da rezimiran, moš kako oš. Tvoje su obadvi strane, kako god okreneš.

Kad si grintava, moš također komotno okrenit leđa drugoj strani posteje, koja to neće svatit osobno pa se uvridit.

Ajme kako je meni to bija gušt. Po danu bi jedva čekala noć da mogu isprovat nove pozicije rastavjenog spavanja. Ta sloboda pokreta i itanja po krevetu me bila toliko razgalila da san bivšome javila da mi ni ne triba davat alimentaciju.

Poslin san se predomislila.

U svakon slučaju, kad se razvedeš, na jednoj strani izgubiš, a na drugoj dobiješ. Šta se tiče kreveta, dobiješ na obedvi strane.

U misecima koji su slidili iza rastave provala san još i spavat nedijagonalno nego samo popriko, pa onda naopako, sa nogama na zidu, ta mi je pozicija najdraža jer se najboje kontemplira o životu dok čovik gleda svoje nožne prste na zidu i mrda ih.

I ko zna doklen bi ja bila tako guštala da mi nisu judi počeli govorit da ne smin bit sama jer da to nije prirodno. Ja san in govorila da neprirodnost ima svojih draži. Ka argument bi in počela objašnjavat ono kako je lipo držat noge na zidu i mrdat prstima.

Ali ništa nije pomagalo. Uprli svi po meni da moran imat nekoga. Ja san in rekla da falanapitanju al' ne bi se više udavala. Onda su rekli da se ne moran udavat ali da bar nađen nekoga „za one stvari“.

Ja san tad pomislila da to oni govoru o onin stvarima ka šta su ormari i druge teške stvari po kući. Pa san se složila da mi za te stvari stvarno triba neko jer ih ne mogu sama primištat.

Pitala san ih da jel' oni možda znadu nekoga ko bi mi dolazija povremeno primištat ormare i frižider i kredence. Oni meni da nisu mislili na to, nego da triban imat nekoga s kim bi dilila dobro i zlo. Majketiirudove, pa podilila san, poslin rastave meni je ostalo dobro, a zlo se vratilo svojoj materi.

Oceni 5