Dodela Emmy nagrada 2021.
Emmy Kate Winslet

Uvek među najboljima: Kate Winslet, dobitnica Emmyja za najbolju glavnu žensku ulogu u mini seriji

Photo: CHRIS PIZZELLO/INVISION/AP/SHUTTERSTOCK

Trijumf serija The Crown, Ted Lasso i Mare of Easttown

U kategoriji drame ubedljivo je vodila serija The Crown, i to sa 24 nominacije i ukupno 11 nagrada, uključujući i onu za najbolju dramu, najbolje glavne glumce (Olivia Colman i Josh O'Connor), najbolje glumce u sporednim ulogama (Gillian Anderson i Tobias Menzies), najbolju gostujuću glumicu (Claire Foy), kao i nagrade za scenario i režiju.

Komedija Ted Lasso je u svojoj žanrovskoj kategoriji imala najviše nominacija, a od njih 20 pobedila je u četiri, i to za najbolju komediju, najbolju glavnu mušku ulogu (Jason Sudeikis), najbolju žensku i mušku sporednu ulogu (Hannah Waddingham i Brett Goldstein). Jean Smart osvojila je Emmy za najbolju glavnu žensku ulogu u komediji Hacks, takođe nagrađenoj za režiju i scenario.

Među mini serijama izdvojile su se The Queen's Gambit, kao najbolja u toj kategoriji, i Mare of Easttown, koja je pobrala većinu glumačkih nagrada: za glavnu žensku (Kate Winslet), te žensku i mušku sporednu ulogu (Julianne Nicholson i Evan Peters). Ewan McGregor osvojio je Emmy za najbolju glavnu mušku ulogu u mini seriji Halston. Michaela Coel nagrađena je za najbolji scenario za I May Destroy You, a Scott Frank za režiju (The Queen's Gambit).

RuPaul's Drag Race po četvrti put je proglašen za najbolji takmičarski program, a Last Week Tonight With John Oliver dobio je nagradu za talk show i scenario. Kao specijali nagrađeni su mjuzikl Hamilton i emisija Stephen Colbert's Election Night 2020: Democracy's Last Stand Building Back America Great Again Better 2020, dok je Bo Burnham: Inside osvojio Emmy za najbolju režiju.

Kao gubitnike večeri mnogi vide serije WandaVision, Lovecraft Country i The Mandalorian, koje uprkos velikom broju nominacija ipak nisu odnele pobedu u glavnim kategorijama.

Oceni 5