Weekend Videos
Peaks 01 S

Photo: IMDb

Tvin Piks: Putujemo u mesta koja ne postoje

Tri dana u Tvin Piksu: Možemo čak i da otputujemo u mesta koja ne postoje. Tvin Piks, na primer. Čovek koji stoji iza kanala Take The Ring obišao je originalne lokacije na kojima se snimala popularna serija i gradove koji su Linču poslužili kao jedinstvena kulisa.

Kratki vodič kroz kvir istoriju: Osamdesetih godina prošlog veka emitovana je dokumentarna serija „Gay Life“, a u ovoj epizodi se gledaocu približava život LGBTIQ populacije tridesetih godina prošlog veka.

Najlepši srednjovekovni gradovi: Virtualno uvek možemo putovati, ovoga puta u neke evropske gradove koji su očuvali svoje nasleđe iz srednjeg veka. Kanal Touropia izabrao je 25 najlepših, među kojima su i Mostar, Kotor, Rovinj i Dubrovnik.

Ptice pevaju na sav glas: Zahvaljujući pandemiji posmatranje ptica cveta, a ko ne voli da umara oči može i da ih sluša. Tako Black Catbird peva u duetu sa Garifuna Collective – priroda i elektronska muzika.

Kakva nas budućnost čeka: I TED konferencije se sada odvijaju u nešto drugačijem izdanju, pa umesto predavanja imamo intervju sa Billom Gatesom, trenutno najomraženijom osobom za koju se veruje da bi sve da nas čipuje. U pauzi čitanja komentara ispod videa, koji su inače urnebesni, vredi i poslušati intervju.

Groznica subotnje večeri: Bila je to godina kada je David Bowie gostovao u Groznici subotnje večeri – 1979, kažu posebno egzotična kada je muzika u pitanju.

Metropolis: Ko bi rekao da je Fritz Lang Metropolis snimio još 1927. godine, te da su još u to vreme postojale glumice kao Brigitte Helm.

Oceni 5