Weekend Videos
Eartha 02 S

Photo: nationalgeographic.com

Tvrde da čovečanstvo nikad bolje nije živelo

Svetski bol: Često nam se čini da je svet sve sumornije mesto za život. Neki pak tvrde da, objektivno gledano, čovečanstvo nikad bolje nije živelo. I dok zaključujemo da je zaista sve relativno, te da je ironija naša večita saputnica, braća Green nas savetuju kako da iz defetizma pređemo u aktivizam.

Šta nam treba: Zvuči šašavo, ali ako drugima kažemo šta nam je potrebno i do čega nam je stalo, velika je verovatnoća da ćemo to nešto i dobiti, ili ćemo bar biti načisto s tim da nećemo. Nismo svi naučeni direktnoj komunikaciji i radije bismo da drugi anticipiraju naše potrebe, no to je, kako narodni pevač kaže, prečica do pakla. S druge strane, često ni sami nismo svesni toga što zaista želimo, pa je edukacija i na tom polju neophodna.

Ko je kriv: Johnny Depp i Amber Heard su ovih dana u žiži interesovanja svetske javnosti. Njihovo suđenje prati se kao najzanimljiviji reality show ili igrana serija, a činjenica je da i jeste zanimljivije od mnogih. Međutim, mnogi su se nešto kasnije uključili u praćenje ovog programa, pa retko ko zna čitavu predistoriju slučaja. Jedna pravnica je pred sam početak suđenja uspela sve da sažme u polučasovni video, a koga interesuje, na njenom kanalu može pronaći i novije analize koje se nižu iz dana u dan.

Heartstopper i kvir optimizam: Heartstopper je baš ono što je novim (i starijim) kvir generacijama potrebno – serija o odrastanju koja ne traži velike žrtve, sjajna priča zbog koje možda smemo da poverujemo u bolje sutra.

Morska medvedica: Pripadaju porodici tuljana, a bilo ih je u Jadranskom moru. Žive same, hrane se ribom, zbog čega su ih smatrali štetočinama. Danas su ugrožene i u velikoj opasnosti od izumiranja.

Oceni 5