Weekend Videos
Htlr 02 S

Photo: Banksy, The Banality of the Banality of Evil, 2013.

Učiteljica života

Učiteljica života: Opšte je poznata činjenica da su nacisti sve svoje planove i poteze pedantno dokumentovali, pa zato ne iznenađuju naslovi videa poput priloženog, ali vredi podsetiti se i usput naučiti poneku istorijsku lekciju.

The Last of Us: Treća epizoda je podlila publiku, neki je vole, neki ne vole. I to je u redu, sve dok homofobija nije razlog.

Problem sa Šindlerovom listom, Čitačem i mnogim drugim: Filmovi snimljeni o najvećem zverstvu i istoriji čovečanstva uvek imaju dobru nameru, često su kvalitetni, ali umeju i da omaše poentu. Zašto je to tako otkriva Rich Brownstein, univerzitetski profesor i stručnjak za istoriju i filmove o Holokaustu.

Pedro Pascal pre: Pascal je poslednjih godina sve popularniji, ali to ne znači da je od juče.

Šta se desilo, a šta će se desiti: Godinama, možda i decenijama, čini se da smo kao civilizacija na ivici ambisa u koji nikako da se sasvim strovalimo. Dok su neki ubeđeni da je propast samo pitanje trenutka, drugi tvrde da je posredi pitanje cikličnosti promena - kako prirodnih tako i društvenih - dok treći govore da se, uzimajući sve parametre u obzir, nikad bolje nije živelo. Ko je u pravu i da li su možda svi?

Malo i o gusanu: Iako ne znamo šta guske misle, ponekad je jasno da se ponašaju sumanuto.

Mačka u srednjim veku: Mačke su bile vredne pre, najviše zbog toga što su morale d alove da bi jele.

Oceni 5