BBC: The Village Is Burning, and the Grandmother Is Combing Her Hair
BBC

Photo: Jeffrey Blackler/Alamy Stock Photo

Vaše pravo da ne gledate ljevičare

Tim Davie 1. rujna je zamijenio Lorda Tonyja Halla, kojem je u potpunosti istekao mandat generalnog direktora BBC-a, a britanski mediji već sad njegove uvodne riječi tumače kao predstojeći "radikalni remont" u budućoj programskoj shemi te velike i utjecajne nacionalne televizijske i radijske kuće.

Prema The Telegraphu, jedan od Davievih prioriteta bit će "suočavanje s uočenom ljevičarskom pristranošću" BBC-a kada je riječ o humorističnim emisijama, koje bi mogle doživjeti "radikalnu izmjenu" tijekom sljedećih nekoliko mjeseci.

Izvještaj sugerira da još nisu donesene odluke, ali brojne emisije mogle bi se reorganizirati u skladu s Daviejevom ambicijom da restrukturira BBC.

U poruci poslanoj svom osoblju, Davie je rekao da će se prioriteti utvrditi u četvrtak, 3. rujna.

"Sveukupno gledano moje glavno načelo i nit vodilja je da smo mi univerzalna javna služba, BBC za sve, koji služi i predstavlja svaki dio ove zemlje", započeo je i nastavio: "Naš fokus mora biti da pružimo izvanrednu i jedinstvenu vrijednost svoj publici, onima koji nas plaćaju, a zapravo su naši klijenti, zauzvrat za naknadu za licencu. Da bismo to učinili, morat ćemo nastaviti s hitnom reformom BBC-a kako bismo imali povjerenja, bili relevantni i neophodni u ovo digitalno doba."

U toj izjavi novinari The Telegrapha, ali i NME-a vide Daviejevu nakanu da očisti prostor medijske kuće od sadržaja kojeg on i njegovi suradnici smatraju ideološki lijevim, a to je u najvećem omjeru program humorističkog sadržaja. Da je kojim slučajem suprotno, Davie bi pohvalio kurs svog prethodnika Lorda Tonyja Halla, no očigledno misli da ga treba reformirati, tj. promijeniti.

*Prenosimo sa portala Ravno do dna

Oceni 5