Weekend Videos
Make 01 S

Photo: Marina Sarycheva

Važno je (pro)govoriti

Otvoreno o borbi: Poznata američka glumica Kristen Bell godinama otvoreno govori o svojoj borbi sa depresijom i anksioznošću, što je mnogima pomoglo da se suoče sa sopstvenim problemima, kako potvrđuju i brojni komentari ispod videa. Iako deluje da se u poslednje vreme sve više priča o mentalnom zdravlju, važno je da progovore upravo oni najpopularniji i najuticajniji, čiji život često izgleda bezbrižno i spokojno.

San Salvador: Ovaj francuski bend broji šest članova, a njihova muzika polazi od takozvane „oksitanske polifonije,“ koja je karakteristična za jug i jugoistok Francuske. Tvrde da tragaju za univerzalnim folklorom, a polaze od bogate trubadurske tradicije koja je cirkulisala između različitih kultura i muzičkih žanrova. Pevaju na oksitanskom jeziku, i poeziju kombinuju sa hipnotišućim vokalima.

Prva pomoć: Bob i Brad su "dvojica najpopularnijih fizioterapeuta na internetu", što se čuje i u uvodnoj pesmici na početku svakog videa. Zahvaljujući njoj i prigodnim motivacionim citatima su se i izdvojili, a status smešnih matoraca koji nisu nimalo cool sa zadovoljstvom su prigrlili. Sav "imidž" na stranu, oni zaista znaju šta rade i umeju da pomognu.

PC babies: South Park ume da pretera, ali ta preterivanja uglavnom leče i doprinose tome da sebe doživljavamo manje ozbiljno.

O filmu, još jednom: Filmska YouTube kritičarka poznata kao Amanda the Jedi uvek je u pravu, a i kad nije, zabavna je i simpatična. Ovoga puta se s njom u potpunosti slažemo, budući da je film "The Woman in the Window" završio i u našim kontrapreporukama.

James Somerton, dupla doza: Vreme je da se osvoje prostori, i da se prizna da svi imaju pravo na život, ali i na pop kulturu.

Oceni 5