Weekend Videos
Minja 01 S

Photo: Facebook

Večiti tobogan

In Memoriam: Minja Subota preminuo je u petak 17. septembra u 83. godini. U njegovu čast prisećamo se emisije "Muzički tobogan", simbola detinjstva kako generacija rođenih za vreme SFRJ tako i onih koje su stasavale nakon raspada zemlje.

Parada ponosa: Vreme je za Pride, te za lekciju iz istorije koja je još uvek marginalizovana.

Sistem te laže: Iako je popularno žaliti se na sputavajuću političku korektnost i plašiti se "cancelovanja", treba se prisetiti činjenice da je do pre samo deset godina popkulturna scena izgledala nešto drugačije, da su ljudska prava bila predmet podsmeha, a seksizam i mizoginija živi i zdravi. Danas se pak samo pretvaraju da su mrtvi, no dozvolimo li da ponovo zažive u pravom smislu te reči, a sve zbog straha da nas neko ne proglasi nežnim pahuljicama, u najboljem slučaju ćemo imati reprizu ranih dvehiljaditih, i to ne samo modnu (što već dovoljno boli).

Dobar život: Mir je trenutak kad sve stoji nepomično, pa je mudrost da se spokoj pronađe kad sve puca u haosu.

Fashion yes yes: Met Gala je bila i prošla, a komentari o uspesima i promašajima ostaju. Neki tu modnu manifestaciju vide kao besmislenu paradu sujete, drugi kao umetnost ili zabavu, ali činjenica je da svi volimo da sudimo o tuđem izgledu i modnom izričaju, naročito iz sopstvene fotelje i trenerke.

Ljubav i varanje: Antropološkinja Helen Fisher tumači potrebu za ljubavlju, ali i nuždu da se partner prevari.

Oceni 5