Weekend Videos
Fntm 13 S

Photo: tumblr.com

Veličina nije bitna

Barselona, 30 kvadrata: O ukusima se ne raspravlja, veličina nije bitna i tome slične floskule važe samo u teoriji. U praksi moramo da naučimo da od mana pravimo prednosti i zastupamo svoja subjektivna gledišta. Zato su videi na kanalu Never Too Small toliko i zanimljivi. Prostor koji je nama u poslednje vreme privukao pažnju je stančić u Barseloni koji je jedan arhitekta dizajnirao i opremio za sebe i po svom ukusu.

Uči, uči: Chomsky veruje da obrazovanje nije put do ovakvih ili onakvih poslova, već ka ispunjenosti i sposobnosti da se život vodi bez prevelikog uticaja spoljašnjih faktora.

Šta je iza Poljupca: Čuveni Klimtov Poljubac viđamo na svakom koraku - njegove su replike na šoljama, pepeljarama, sveskama, salvetama... Ta je slika idealan spoj elitne umetnosti i predmeta za svakodnevnu upotrebu. Ne uznemirava nas, prija oku, ali nas ne odvodi ni u totalni kič i kemp. Prihvata nas i govori nam da smo taman dovoljno dobri poznavaoci umetnosti.

Ljuto, začinjeno: Super su novi formati, posebno kad od gostiju imamo šta i da čujemo. Hot Ones su ljuti intervjui, ljuti i kratki.

Ima nade: Sazrevanje je celoživotni proces, a emocionalna zrelost upravo podrazumeva kontinuirani trud i prihvatanje grešaka, a ne konačno odredište. Zvuči paradoksalno, ali je tako. Uostalom, tome nas uči Životna škola ili Škola života, poznatija kao The School of Life.

Joga svako jutro: Evo još nekoliko vežbi za život koji se zdravo kreće. Sve za deset minuta.

Oceni 5