Weekend Videos
Babi1

Photo: Barcroft media

Vežbanje života

Joga za sutra: Evo nekoliko joga preporuka, budući da ove vežbe znače, te pomažu u kompleksnim životnim situacijama.

Od ulice do doma: Nega i posvećenost ključni su za razvoj svakog živog bića, a primer jedne mace koja je procvetala u pravim uslovima to i potvrđuje.

Zelenilo i sivilo: Često se zaboravlja da je vegetacija vitalni deo svakog grada, a urbane sredine su tokom istorije cenile zelenilo, te na lošim primerima učile šta se dešava kada se stabla seku bez plana i programa.

Mržnja kao pokretač: Šta je to "hate watch", zašto se i u čemu razlikuje od fenomena poznatog kao "guilty pleasure", šta nas nagoni da pratimo sadržaj koji nam ne prija, kakvi se mogući problemi kriju iza toga, te kako im treba pristupiti, odgovara terapeutkinja Kati Morton.

David: Na YouTube kanalu Great Art Explained možete da pronađete priče o najpoznatijim umetničkim delima, a za danas biramo Mikelanđelovog Davida.

Odricanjem do ravnoteže: Hormon dopamin je dobar sluga, ali loš gospodar. Što se više luči, to stvara pogubniji efekat i u njemu leži objašnjenje za generisanje i funkcionisanje svake vrste zavisnosti. Danas je jedna od najrasprostranjenijih upravo zavisnost od tehnologije i socijalnih mreža, pa je jedan dečko odlučio da ode na takozvani detoks od dopamina i na nekoliko dana se odrekne telefona, kompjutera, pa čak i slušanja muzike.

Oceni 5