Music video

Snow Coats: Pool Girl

Evo još jednog izuzetnog holandskog benda – zovu se Snow Coats , već imaju album „Take the Weight off Your Shoulders’“, a od nedavno zarazni singl „Pool Girl“ koji kao da je stvoren da bude radijski hit, poletan i iskričavo melodičan. Odlično.

Coach Party: 'Can't Talk, Won't'

Britanski indie rock kvartet Coach Party svojim eksperimentalnim miksom punka osamdesetih, pop refrena devedesetih i drske energije pevačice Jess, s razlogom pretenduje da bude veliki hit naredne sezone. Odlična pesma!

Violent Soho: Canada

Sa odličnog albuma „Everything is A-OK“ koji u Australiji konkuriše za ploču godine, Violent Soho objavili su kao novi singl pesmu „Canada“, koja pokriva žestinu, alter-melodičnost i gitarističke udare po kojima su VS poznati.

Pearl Jam: Get It Back

I posle dve decenije rada Pearl Jam zvuče moćno i aktuelno; ovo je njihov najnoviji singl, prekrasno aranžirana i producirana pesma koja mora da se pamti. Sjajno!

Waltzburg: Sure Shine

Šestočlani bend Waltzburg stiže iz holandskog grada Nijmegen gde su neko vreme radili pod imenom Wolves Dressed As Sheep. „Sure Shine“ je veliki radijski hit u Evropi; veselog ritma, puna akustičnih gitara, indie vokala i razdragane atmosfere. Dance on!

Slaves: Cheer Up London

Mada je singl „Cheer Up London“ objavljen još 2015, ponovo je ove sezone radijski hit. Sasvim moguće zbog teme kojom se bavi – javnim prevozom. U svakom slučaju, lepo sećanje na punk band Slaves.

Nation of Language: Rush & Fever

Sa prvog albuma grupe Nation of Language slušamo njihov najveći hit, pesmu „Rush & fever“ koja upućuje na crossover između Depeche Mode i New Order. Dobro za ples i lično usamljeničko uživanje.

Personal Trainer: Politics

Holandski ad hoc bend Personal Trainer (gde dolaze i prolaze članovi različitih bendova) napravio je pravi smash hit pesmom „Politics“ gde malo prepoznajemo uticaje Blur i The Fall, ali to nije mana, naprotiv. Kakva bas linija i prelep refren! Savršeno.

Miki Solus: Melanija

Baš kad je SAD birala novog predsjednika, zagrebački (anti)hipsterski šansonijer Miki Solus objavio je album "Hamburgeri, kvizovi i craft pive" na kojem se našla i pjesma "Melanija" sa stihovima: "Ti si slovenska ruža, a on je manijak/Daj nađi muža koji nije psihopat/Ili ružan, ti si nježan cvijet/Melanija, spasi svijet“. Aktuelno!

MorMor: Don't Cry

Briljantan singl Kanađanina iz Toronta koji se predstavlja kao MorMor: vrtoglavi, pulsirajući synth uz agresivni bas stvara teskobnu atmosferu izolacije pojačane mračnim klavijaturama. Fascinantno!