Music video

Febueder: Morning Yawn

Ponovo je vreme za Colors šou, a ovoga puta slušamo sjajni Febueder i pesmu "Morning Yawn", te gledamo nastup od 15. septembra. Uživajte.

Lucrecia Dalt: No era sólida

Kolumbijska muzičarka Lucrecia Dalt rado eksperimentiše, te iz njenih pesama izbijaju neki drugi svetovi. Ni bolji ni gori od ovog. Uživajte.

Marilyn Manson: Solve Coagula

Možda film trenutno trpi, ali muzika se i dalje ne da. Tako je i Marilyn Manson objavio još jednu novu pesmu - “Solve Coagula”, sa albuma koji je najavio sa “Omnes surdus es et nunc audite me” - "Svi gluvi počujte me". Uživajte.

James Blake: Godspeed

Stihovi "You look down on where you came from sometimes/ Still you'll have this place to call home always" odlično idu uz kraj leta, pa se pesma "Godspeed" uklapa u septembarsku melanholiju. Uživajte.

Hannah Georgas: Just A Phase

Hannah Georgas peva o unutrašnjim, ali i o spoljašnjim stvarima, te nastavlja priču koju je još 2009. godine započela stihovima: "“The other day someone mentioned your name/It brought back hurt and all your pain.”" Uživajte.

Sevdaliza: Joanna

Novi album "Shabrang" ispituje odnose između dobra i zla, a naslov je dobio po mitskom persijskom konju - Shabrang Behzād - što bi otprilike značilo "čistokrvni ždrebac boje noći". Sevdaliza je ovim naslovom pokazala i to koliko je neke stvari nemoguće prevesti do kraja. Uživajte.

The Flaming Lips: God and the Policeman

The Flaming Lips su pre trideset godina objavili svoj najznačajniji album - "In a Priest Driven Ambulance" koji je izašao 1990. i koji je promenio smer u kojem su se kretali. Novi album "American Head" nastavlja da ih menja, a mi slušamo pesmu "God and the Policeman". Uživajte.

YEИDRY: Nena

Ponovo je vreme za Colors šou, a ovoga puta slušamo YEИDRY i pesmu "Nena", te gledamo nastup koji je snimljen 10. septembra. Uživajte.

Declan McKenna: Rapture

Bowie i Beatlesi su pevali o klimatskim promenama i kapitalizmu, a dvadesetjednogodišnji Declan McKenna svoju muziku pravi upravo na tim temeljima. Njegova politička kritika ima bogatu prošlost u tradiciji britanskog buntovnog rocka, što se čuje na albumu „Zeros“ koji je izašao početkom septembra. Uživajte.

Woodkid: Pale Yellow

Ponovo je vreme za Colors šou, a ovoga puta slušamo Woodkid i pesmu "Pale Yellow", te gledamo nastup koji je premijerno emitovan 8. avgusta. Uživajte.