Music video

Lil Nas X: Industry Baby

Lil Nas X je nedavno objavio još jedan spot – video za pesmu „Industry Baby“ s albuma Montero. Već je dobio brojne pohvale, posebno od onih koji su mu zahvalni što se autovao uprkos pritiscima.

FaceSoul: Grow

Ponovo je vreme za Colors šou, a ovoga puta slušamo FaceSoul i pesmu "Grow", te gledamo nastup iz jula 2021. godine. Uživajte.

Sharon Van Etten & Angel Olsen: Like I Used To

Dve vodeće američke kantautorke iznenadile su mnoge kad su se udružile da snime singl „Like I Used To“, instant classic numeru u kojoj se u početku prepoznaje strast Olsen ka country pop baladi, potom stiže refren kojim dominira Van Atten svojim veličanstvenim glasom, da bi se sve okončalo maestralnim vokalnim kombinacijama čije je ishodište – prava ekstaza. Briljantno!

Megan Thee Stallion: Thot Shit

Večito na meti ekstremnih konzervativaca koji su njen prošlogodišnji album „W.A.P“ dočekali komentarima tipa „Stupid regressive whores should have their mouth washed out with holy water“, američka reperka spremila je osvetu. Pesma „Thot Shit“ surovo se obračunava s lažnim moralom, udarajući u glavu desničarske fantazije o porodičnim vrednostima i patriotizmu, sve vreme predstavljajući konzervativce kao licemere i tobožnje dušebrižnike. Moćno!

The Indien: Longtime Lover

Holandski bend The Indien koji predvode pevačica Rianne Walther i gitarista Casper Talsma, krajem prošle godine objavio je singl „Longtime Lover“, numeru koja spaja soul, r&b i dream pop u raskošnoj produkciji šezdesetih godina. Pesma je još uvek favorit radio stanica po Evropi i Americi, kao dokaz da se vredni komadi ne zaboravljaju tako brzo. Nostalgično!

Liz Lawrence: Down For Fun

Engleska pevačica i gitaristkinja, nekad polovina benda Cash+David, već godinama radi odlične projekte, od kojih je najnoviji singl „Down For Fun“ posebno zanimljiv, zbog neuobičajenog crossovera između oštrih gitara, pop refrena i trip hop atmosfere. Impresivno!

Tessel: Boulevard

Još jedan holandski bend, ovog puta iz Utrehta, Tessel sebe opisuje kao „indie surf“ postavu koja se inspiriše muzikom grupa Beach House ili ranih Vampire Weekend. Pesma „Boulevard“ poseduje letnje raspoloženje, dobar beat i zgodnu melodiju; dovoljno za preporuku!

Still Woozy: Kenny

Intimistički low-fi pop svog najboljeg predstavnika ima u čoveku kojem je pravo ime Sven Gamsky, a umetničko Still Woozy. Samo sa svojim glasom i gitarom, uz nezaboravni animirani video spot – Still Woozy nudi nam oazu u kojoj vladaju lepota i harmonija, a iznad svega prekrasna melodija koja se uvlači pod kožu. I ne zaboravlja. Dirljivo!

Working Men’s Club: X

Engleski bend Working Man’s Club još uvek žanje uspehe koje su posejali istoimenim debi albumom krajem prošle godine. Ove sezone objavili su hit singl „X“, numeru koja savršeno priliči njihovom synthpop profilu: moćno, plesno i dinamično.

Island: Young Days

Britanski bend Island nedavno je objavio svoj najnoviji album „Yesterday Park“ sa kojeg stiže singl „Young Days“, tipična up tempo balada s perfektnim harmonijama koje podsećaju na Coldplay svojom intimističkom atmosferom. Smirujuće i opuštajuće.