Koncert: Depeche Mode u Ljubljani
Dipes 06 S

Photo: Miro Majcen

Vzorčen rockovski spektakel

Najnovija turneja grupe Depeche Mode započela je pre deset dana u Stokholmu; iduća dva meseca, bend će posetiti 32 grada u Evropi, nakon čega će krenuti u Južnu i Severnu Ameriku.

Ovo je, inače, drugi put da Depeche Mode posećuju Ljubljanu; prvi put su u glavnom gradu Slovenije bili 2006, kad su nastupili na stadionu Bežigrad, u okviru turneje “Playing The Angel”.

Ovog puta, nakon predgrupe The Raveonettes, odlično raspoloženi, Depeche Mode (u formaciji: Dave Gahan, Martin Gore, Andy Fletcher), koncert su započeli pjesmama "Going Backwards" i “So Much Love”,  objavljenih na novom albumu "Spirit". Nakon toga je uslijedio niz numera s novog albuma, među kojima i "So Much Love" te moćan najavni singl "Where´s The Revolution".

Set lista je naravno bila isprepletena i s nezaobilaznim starim hitovima kao što su, "Enjoy The Silence", "Walking In My Shoes", "I Feel You", dok je nastup, popraćen vrhunskom produkcijom završio energičnom izvedbom pjesme "Personal Jesus".

Dodatnu emociju u cijelu priču unijeli su tokom bisa izvedbom pjesme "Heroes" Davida Bowieja.

Prije koncerta, članovi benda su izdvojili dio svog vremena i kako bi se družili/fotografirali s obožavateljima i predstavnicima Sony Musica/Menarta.

Oceni 5