Goran Pavelić-Pipo: Ritam mladosti 1978-1985.

Zagrebačka bolja prošlost

Kavkazz 01 S
Prošle godine je Goran Pavelić Pipo u Zagrebu imao izložbu pod naslovom “Fragments On Tobacco Road 1978—1985” koja nas je vratila u izgubljeno vrijeme Tobacco roada, Zvečke, Kavkaza, Blata, Zdenca i autohtone kulture osamdesetih. Kako se u katalogu navodi: “Lica prijatelja, neke nestale face, mirisi i osjeti socijalističke dekadencije i Poleta, novog vala, zvukova i ritma mladosti koji i danas kad zaigraju imaju naboj gotovo mitskog osjećanja neponovljivosti. Jedinstvena fotografska svjedočanstva snimljena strašću samozatajna umjetničkog perfekcionizma Gorana Pavelića Pipe čine gotovo jedinstvenu slikovnu baštinu urbane kulture našeg grada. Vizija bolje prošlosti, slobode i očekivanja, mogućnosti i duha s osmijehom na usni danas možda djeluje nestvarno, ali da nije bila tako daleka i da smo svi mi bili njezini hodočasnici, idi se upravo na Pipovim fotkama”. Kako je redakcija XXZ upravo krenula feljtonizirati knjnigu “Bolja prošlost”, bilo je za očekivati da posegnemo za fascinantnim radovima Gorana Pavelića. Njegove fotografije preuzimamo sa sajta Radio Gornji Grad, sa dozvolom glavnog urednika Marijana Grkalića koji je Lukoviću poručio “možeš bez frke da preneseš samo napiši da je s rgg da oni znaju. To će im bit fora”. Hvala Goranu Paveliću!

Natrag na tekst

Komentari

Oj mladostiiii...

Fenomenalna galerija "The way we were"... poznata mjesta i neke poznate face... those were the days...
grete.h 17.05.2017, 19:58:20

those were the days...

we all belive in better world. Ali kako se prevarišmo. Toliko da boli gledat recimo Lazanskog, koji će za samo 10g navijat za bombardiranje i tih ljudi i tih ulica. Anja Šovagović se prometnula u njegov antipod, a neki su se samo prodali. Rijetki ostli doslijedni.
vipera.V 18.05.2017, 10:29:50

Ono što je prošlo, nema

Lijepe Hrvate fotografirao je legendarni hrvatski fotograf Goran Pavelić Pipo. Rijetke su fotografije devedesetih, kada je bio u Hrvatskoj vojsci braneći zemlju od nacionalističkih agresora. Ove su fotografije neprocjenjive i drago mi je što su preživjele rat.
sasa.Sa 23.07.2020, 18:09:18


Ostavite komentar:

Morate biti prijavljeni kako biste ostavili komentar