Dodikov analitičar: Dane Čanković, šumska varijanta Đorđa Vukadinovića
Rusi 01 S

Svi smo mi Venecuela: Skup u Banjaluci na kojem su učestvovale šumske Kasandre

Photo: SNP-Pokret je vaš

Zapad uvodi sodom u gomor

Neko je bio na hašišu: Psovke, bog, Pikaso i njegova Gernika, onakoDILEMU KAKO DA POČNE NEKAKAV TEKST, ČANKOVIĆ JE REŠIO PRAVOSLAVNOM ZAKLETVOM SA OBAVEZNE TRI TAČKE: Vjerujem u jednoga Boga...

U VERSKOM ZANOSU, ODMAH NAKON TRI TAČKE, ČANKOVIĆ DANE SLADOSTRASNO RAZMIŠLJA O SRPSKIM SUSEDIMA KOJI, GLE, JOŠ OD 2008. IMAJU NEZAVISNU DRŽAVU: Kosovo je opstalo i ostalo bitno zbog svog velikog značaja u kojeg  su, kroz vjekove, utkana dela naroda, crkve i države, a ne što su ga u zadnjih stotinjak godina branili Jugoslavija, Srbija, pa čak i Srpska pravoslavna crkva i narod.

IZNENADA, NIČIM IZAZVAN, ČANKOVIĆ NAPUŠTA KOSOVO I ZAKLJUČUJE: Čovjek je u svojoj suštini dobar.

OBJASNI NAM, ČANKOVIĆU, O ČEMU SE RADI, PREKLINJEMO TE: Uloge su podijeljene, darovi ljudima, takođe i najveća vrijednost, sloboda, data je svim ljudima.

A, ŠTA JE ČOVJEK, OTKRIJ VELIKU VASELJENSKU TAJNU: Čovjek je centralno stvorenje vaseljene, isprepleten vidljivim i nevidljivim uticajima dvije strane, dobra i zla.

DA LI JE TAKVOM ČOVEKU NEŠTO POTREBNO: Takvom čovjeku i Kosovo daje suštinu, sistem vrijednosti.

VREME JE ZA HAIKU: Nešto mora da postoji.

OBJASNI NAM TO ONAKO ŠUMSKI, DODIKOVSKI: Riječ, mit, zavjet, nešto što će nas podstrekivati na podvig, na najviše vrijednosti.

A ŠTO ĆEMO S KOSOVOM: I Kosovo može biti, ona uska vrata ka nebeskom carstvu.

DA PONOVIMO ŠTA JE KOSOVO: Ona uska vrata ka nebeskom carstvu.

DA BISMO STIGLI DO USKIH VRATA ŠTA NAM JE NEOPHODNO: Razgovor o Kosovu je neophodan. Da o njemu pričaju i rodoljubi i izdajnici, da podstiču delanje.

U čast ruske zastave: Dane Čanković i deca u zarobljeništvu, na biniKAKO SE PODSTIČE DELANJE, PODSETI NAS: Što istinski rodoljubi budu davali zlatne primjere u korist Kosova, to će značajno manje biti izdajnika.

VREME JE ZA ISPOVEST O GREHU: Sagriješili smo Kosovu, a onda i precima našim. Tako smo zgriješili i Bogu.

ŠTA SI URADIO CRNI ČANKOVIĆU SA SVOJIM ČLANSTVOM: Ostavili smo crkve i manastire svoje.

IMA LI NEČEG NA KOSOVU, DANAS, NOW: Nema stada ovaca, krava... nema takvog blaga, nema vinograda, voćnjaka, ni pčela, njive su zarasle u korove, nema djece da sve to obnove, čast malobrojnima.

Svjetska pravda: Putin i njegov agent usred BanjalukeMISLIO SAM DA BAR IMA PČELA, ALI OČIGLEDNO NISAM OVISNIK O MEDU, ZATO, ČANKOVIĆU, NASTAVI SVOJU MENTALNU AVANTURU, RECIMO – ŠTA SE DOGODILO 1968. GODINE: 1968. godine neki Srbi su kosovsko pitanje postavili kao jugoslovensko, kao da nisu znali da je jugoslovenstvo suprotstavljeno srpskim interesima.

ŠTA NAM SE POTOM DESILO: Iz takvog stava  došlo je do toga da u Ustavu iz 1974. godine autonomne pokrajine Srbije imaju skoro iste nadležnosti kao republike. Isti Srbi su se zalagali da 80-ih Kosovo bude evropski problem. A tada je već krenuo antisrpski proces.

ZAŠTO GREŠIMO, ZAŠTO KAO SRBI RADIMO PROTIV SRPSTVA:  Mi iznosimo problem onima za koje smo morali znati da će u tim okolnostima ga riješiti na srpsku štetu, isto ponavljamo i u septembru 2010. kada problem Kosova iz Ujedinjenih nacija prebacujemo u Brisel.

ŠTA KAŽU ČANKOVIĆEVA PRIRODA I NJEGOV MENTALITET: Rješenje za Kosovo i srpski narod teško da može biti u približavanju današnjoj Evropi i Zapadu, i to zbog drugačijeg sistema vrijednosti u odnosu na našu prirodu i mentalitet.

VRATA VIŠE NISU USKA: Oni na velika vrata, kroz zakon, uvode sodom u gomor.

KAKO SE PRAVILNO KAŽE, NAPIŠI, ČANKOVIĆU: Sodom u gomor.

ŠTA BI REKAO NETKO KAO DODIK: Neko bi rekao da je to što nam se dešava Božja kazna zbog odnosa države i crkve i naroda prema Kosovu, a zapravo je Božji gorki lijek koji će nas navesti da ozdravimo.

SMRT NA BLAGODATAN NAČIN JE JEDINO REŠENJE: Srpski političari šta god da odluče u vezi Kosova, donijeće bolju odluku ako razmišljaju o smrti  na blagodatan način, a narod i crkva, o kada bi svijetu ponudili svoje rješenje za Kosovo.

OVO JE TOLIKO NEPISMENO DA JE VEĆ BOLESNO, NEGO RECI ŠTO NAM JE ČINITI:  Prizvati pravoslavne i to ne samo Srbe u crkve i manastire po Kosovu, podržati pojedince da dođu, da stvore vrijedne bogobojažljive porodice kako bi pokazali ljepotu pravoslavlja, i bili „svjetlost svijetu i so zemlji“.

ZNAČI, DA OTERAMO ALBANCE I – ZNAM, ČANKOVIĆU, VEĆ VIDIŠ BUDUĆNOST: Tada bi napunili Kosovo svakojakim blagom i srpski narod, pored Rusije, imao bi i mnoge druge prijatelje.

PORED KOSOVA, VIDIM, VAŠ POKRET BRINE I O PRAVOSLAVNOJ VENECUELI: Sami se teško možemo odbraniti a zajednički mnogo lakše. Pokret Izbor je naš na svojevrstan način učestvuje u svjetskom danu solidarnosti slobodarskom venecuelanskom narodu i njegovoj državi „Svi smo mi Venecuela“.

ZAŠTO SE DIVITE TAMOŠNJOJ, KAKO KAŽETE, NARODNOJ VLASTI: Zbog hrabrog otpora nasilju koje je podstaknuto spolja, Pokret iskazuje simpatije, podršku i divljenje legitimnoj, narodnoj vlasti Venecuele i njenom predsjedniku Nikolasu Maduru.

SMISLITE JEDAN HAIKU ZA ZEMLJU IZ KOJE NAM JE STIGLA KASANDRA: Jedan po jedan klas se lako kida, a snop teško.

UKRATKO, VRIJEME JE DA SE USNOPUJEMO: Da bi se odbranili od zapadnog centra moći koji, između ostalog, hoće da nametne marionetske vlade i svoju posebnost kroz stvaranje nepravednog globalističkog svijeta, potrebno je stvoriti svjetski pokret za odbranu suvereniteta i identiteta država i naroda.

NIKAD NEĆU POGODITI TKO DA VODI TAJ POKRET: Taj pokret nesumnjivo može da predvodi Rusija, a ima za cilj i stvaranje pravednog svijeta kojeg čine slobodne države i narodi.

ČINI MI SE DA STE NEHOTICE UPUTILI PORUKU VOLJENOM PUTINU: Zato je Pokret skromnim gestom, a u dobroj namjeri sa Trga Krajine  u Banjaluci i iz Republike Srpske poslao poruku „Rusijo pomozi Venecueli“.

*Originalni tekstovi objavljeni na sajtu SNP Izbor je naš

 

Oceni 5