Weekend Videos
Drvv1

Photo: Bruce Davidson

Zasadi svoje drvo

Sanjati jasen: Akcija „Zasadi svoje drvo“ nakon pet uzastopnih uspešnih godina realizacije Svetskog dana čišćenja u Republici Srbiji ove godine usled epidemiološke situacije želi da izbegne masovna okupljanja volontera, i umesto toga deli milion jesenjih sadnica jasena. Mi prilažemo video, kao motivaciju da se prijavite i zasadite svoje drvo.

Kafka i kafkijansko: Na rođendan Franca Kafke prisetimo se njegove biografije i, pre svega, stvaralaštva i jedinstvene poetike koju nam je ostavio. S obzirom na to u kakvim vremenima živimo, nije iznenađujuće da Kafkina literatura polako postaje i deo popularne kulture.

U smiraj dana: Evo još nekoliko joga preporuka, budući da ove prakse znače, te pomažu u kompleksnim životnim situacijama.

Obrade hitova u srednjovekovnom duhu: Ljudi se bave svim i svačim, pa tako na internetu mogu da se nađu i obrade popularnih pesama u stilu muzike srednjeg veka. To niko nije tražio, ali baš zato je zanimljivo i, očigledno, ljudima se dopada. Tako "Bad Romance" Lady Gage u srednjovekovnoj obradi ima nešto više od četiri miliona pregleda za samo mesec dana, a ni "Creep" Radioheada ne prolazi loše.

Ko je najbolji: Kratki film iz 2013. godine prikazuje Kate Winslet kojoj je postavljeno pitanje „Ko je najbolja glumica na svetu?“. U potrazi za odgovorom internet joj prikazuje rezultate koje nije očekivala.

Kad Mr. Darcy zabaguje: Roman "Gordost i predrasude" Jane Austen doživeo je brojne ekranizacije, ali čini se da je korisnicima interneta najinteresantnija ona od pre 15 godina. Kratki duhoviti klipovi posvećemi Elizabeth Bennet i čuvenom gospodinu Darcyju (koje u verziji iz 2005. igraju Keira Knightley i Matthew Macfadyen) dovoljno govore.

Oceni 5