Weekend Videos
Novaja 01 S

Photo: Marija Đoković/XXZ

Zašto smo tužni posle praznika?

Postpraznična depresija: Neretko olako shvatamo ovaj termin, ali neku vrstu postpraznične potištenosti svako je makar jednom osetio. Zašto je to tako, šta preduzeti i kako se ponašati, objašnjava terapeutkinja Kati Morton.

Sudbina nevinog zahteva: Homofobija i transfobija nisu igračke, već ozbiljna stvar s fatalnim posledicama – LGBTIQ+ osobe za većinu nisu ljudska bića, već nešto drugo, strano. Neki zakoni koji su pravdali homofobiju danas izgledaju neverovatno, ali su postojali. Zamislite kako je u zemljama koje ne bave ovim statistikama, već "kvir paniku" praktikuju kao nešto normalno.

Još jedna tura: Kanadska komičarka Julie Nolke proslavila se nakon što je njen video "Explaining the pandemic to my past self" postao viralan. Ni ona, niti bilo ko od nas nije slutio da će se to pretvoriti u serijal. Sticajem okolnosti sada imamo i šesti deo. Nadajmo se da neće biti i sedmog.

Neobične poruke: Peter Dinklage odgovara na neobične komentare, a mi se sećamo Igre prestole, te mnogih drugih ostvarenja.

Kuća do kuće, kućica: Jedna mlada dizajnerka enterijera projektovala je rođenu kuću koja nema mnogo kvadrata, ali ima sve ostalo i izgleda sjajno.

Bjork nam peva: Za kraj da se vratimo skoro trideset godina unazad, s pesmom „Come To Me“ i izvedbom iz 1993. godine.

Oceni 5