Weekend Videos
Apollo 01 S

Photo: flickr

Zemlja nije ravna ploča

Rusija i Amerika zajedno u kosmosu: Apollo letelica je 17. jula 1975. godine uz pomoć ruske Soyuz rakete dospela u Zemljinu orbitu. Bila je to prva veza između ruskih i američkih svemirskih programa, a saradnja je trajala sve dok SpaceX nije napravio Starship, te nedavno na Internacionalnu svemirsku stanicu poslao tim američkih kosmonauta.  

Mačke i ostala svetska čuda: Iako naslov videa nije sasvim u skladu sa njegovim sadržajem, priča o mačkama nikad dosta, naročito istorijskih dokaza o njihovoj čudesnoj prirodi.

Live Aid 1985, još jednom: U to vreme niko nije očekivao da će Queen ostati upamćen po ovom nastupu, ali je bend upravu tu, pred 72 hiljade ljudi, ponovo oživeo svoju karijeru.

Oasis uz kišu: Veštački zvuci kiše nam nisu potrebni sve dok čujemo one prave, međutim, neko se dosetio i izmontirao akustični nastup grupe Oasis uz zvuk kiše, što, mora se priznati, odlično zvuči.

Sve što ste hteli da znate o virusima: U vreme kada sa svih strana stižu informacije korisno je proveriti izvore koji su pouzdani. Naučnik Dominic Walliman, osnivač YouTube kanala Domain of Science, je još na početku pandemije shvatio da ne zna dovoljno o virusima, te se bacio na istraživanje i kasnije je ono što je naučio sažeo u jedan video.

Crno-belo, pa u koloru: Kako bi izgledale crno-bele fotografije da su u boji otkriva nekoliko entuzijasta, a uz to i navodi izvor i godinu nastanka fotografije.

Banksy ponovo napada: Najpoznatiji anonimni umetnik na svetu se pnovo oglasio, te u londonskom metrou nacrtao pacove sa zaštitnim maskama, a kako bi građane podsetio na mere predostrožnosti. Priča se da su čistači murale kasnije uklonili, a zbog toga što nisu znali da su u pitanju dela poznatog umetnika.

Oceni 5