Weekend Videos
Screen 01 S

Photo: www.wessexinternet.com

Živeti online: Psihološki triler o samoizolaciji

Video razgovor je dugo trajao: Nakon početka epidemije grupa prijatelja ostaje u kontaktu preko modernih sredstava za komunikaciju. Boravak u kući najviše utiče na Jessicu, a desetominutni film „Self-isolation“ nudi nam delimičan pogled u novi svet koji se tiče svih nas.

Jadnici pandemijskog doba: Šestočlana porodica iz Velike Britanije kreativno je iskoristila boravak kod kuće i napravila fantastičnu obradu songa iz mjuzikla "Jadnici". Možda slušajući ih i sami uvidimo da nam nije toliko teško, sve dok smo zdravi.

Pionirka internet rijalitija: Tanya Corrin je postavila kamere po celom stanu, i na internet otpremala sve iz svog života – od tuširanja do seksa. Tako je nastao projekat „We Live in Public“koji je počeo 1999. godine, a u njemu je učestvovalo preko 100 volontera koji su kao i Corrin emitovali sopstvene živote.

Povratak Kamiju: Danas je Kamijeva "Kuga" izuzetno aktuelna, a vratila joj se i "Škola života", zadužena za popularizaciju filozofije i razmišljanja uopšte.

Još jedan kratki film o samoizolaciji: Danas smo opsednuti novim kratkim filmovima, pa se na listi našao i „Date Nite“ – u kojem muškarac rizikuje život kako bi ostvario ljudsku konekciju koja u doba virusa nije poželjna.

Rad na sebi: Čuvena sintagma "rad na sebi" dobija potpuno novi smisao u ovim teškim danima za sve nas.

Za kraj: I na kraju: Ru Paul i Groznica subotnje večeri, za subotu koja će potrajati do ponedeljka.

Oceni 5