Weekend Videos
You season 3

Photo: Netflix

Živimo u nepravednom svetu

You in Paris: Živimo u nepravednom svetu, gde neke vrhunske serije ostaju uskraćene za drugu sezonu, dok katastrofa zvana Emily in Paris dobija treću i četvrtu... Sve bi bilo u redu da je ta serija glupa sama po sebi, kao i njena junakinja. Ipak, i serija i Emily imaju kompleks više vrednosti i samopouzdanja bez ikakvog pokrića, pa stoga iritiraju još više. Srećom, Amanda the Jedi ima spasonosnu ideju - crossover serija You i Emily in Paris. Joe se ionako preselio u glavni grad Francuske i jedino što mu nedostaje je nova žrtva, i to u obliku Emily. Netflix bi ovaj genijalni predlog morao sprovesti u delo.

Istorija nasilja: Homofobija i transfobija nisu igračke, već ozbiljna stvar s fatalnim posledicama – LGBTIQ+ osobe za većinu nisu ljudska bića, već nešto drugo, strano. Neki zakoni koji su pravdali homofobiju danas izgledaju neverovatno, ali su postojali. Zamislite kako je u zemljama koje ne bave ovim statistikama, već "kvir paniku" praktikuju kao nešto normalno.

Parodija parodije: Nastavak serije Sex and the City u ovom trenutku može da opstane samo kao parodija, pa je zato svaki takav poduhvat gledljiviji i zanimljiviji od And Just Like That... milion puta.

Posle pada: Sovjetski Savez se raspao pre trideset godina. Pogledajte šta mladi građani iz bivših članica danas misle o nekadašnjem bastionu komunizma.

Mikrofon je vaš: Imali sluha ili ne, uživali u sopstvenom umilnom glasu ili pak samo tuđem pevanju, dodatno znanje iz oblasti muzike ne može da škodi.

Trauma vs. druga sećanja: Način na koji se sećamo traumatičnih događaja se razlikuju od drugih uspomena. Pogledajte zašto.

Oceni 5