Petar Luković o masovnom okupljanju svih šest srpskih intelektualaca
Irinene 01 S

Šest intelektualaca i dva popa: Praščević (šef kabineta na Miroslava), Ković, Koprivica, Čavoški, Miroslav, Bećković, Samardžić, Lompar

Photo: www.spc.rs

Znalac. Intelektualac. Sam je sebi stranac.

 

* Šta to čitaš i šta brojiš prstima, Lukoviću?

- Čitam seksi sajt Srpske pravoslavne crkve, a brojim intelektualce u Srbiji.

* Tajanstveno si zagonetan, o Lukoviću!

- Nisam zagonetan nego čitam naslov na njihovom official portalu: „Patrijarh primio srpske intelektualce“, pa brojim koliko ih ima ukupno.

* Ne drži nas u napetosti nategnute, reci nam: how much?

- Citiraću press-službu Miroslava Gavrilovića a.k.a. Irineja od 31. jula 2018, u 14:40. Stavlja nam se na znanje: „Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Irinej primio je 31. jula 2018. godine u Patrijaršiji srpskoj u Beogradu srpske intelektualce: Matiju Bećkovića, Kostu Čavoškog, Slobodana Samardžića, Mila Lompara, Časlava Koprivicu i Miloša Kovića“. Dakle, Srbija ukupno ima šest intelektualaca.

Erotika kroz psalm šutnje: MIroslav i Matija, preživeli Sorabi

* A, gde su drugi intelektualci, recimo gde je Slobodan Bobi Antonić?

- Viđam ga u trolejbusu 28, izgleda da mi se doselio na Zvezdaru, ali ne znam zašto ga Miroslav nije zvao. Lepo, bre, piše u naslovu: „Patrijarh srpski primio srpske intelektualce“. Iz toga zaključujem da to onda mora da su svi srpski intelektualci, komada šest,  jer da nisu - pisalo bi „Patrijarh srpski primio grupu srpskih intelektualaca“ ili „Patrijarh srpski primio nekoliko srpskih intelektualaca“. Šta tu nije jasno?

* Nije mi jasno tko je taj, kako beše, Ković, zašto je on intelektualac, a nije, recimo, Đorđe Vukadinović?

- Đorđe Vukadinović je bivši Vlah i sadašnji poslanik u Skupštini gde predstavlja neku frakciju iz DSS-a koji se raspao, ali se Đorđe nije raspao... Ne znam ništa o toj bezbedonosno interesantnoj osobi, ne pratim ga više, jebiga. A, pratim da taj Ković hoće da bude novi Bobi Antonić, samo mlađi i žešći i tuplji.

Koliko si ti, Mišo, visok: Zapanjeni Miroslav pored naučnika Đurkovića

* Ne mogu da shvatim gde ide planeta kad Gavrilović u posetu nije pozvao intelektualca Mišu Đurkovića, tog velikog borca za natalitet, gde su pravoslavne Srpkinje da protestuju?

- Hoće pravoslavni Bog nešto veliko od XXZ portala, čim pitaš za Đurkovića Mišu kojeg je Miroslav takođe primio, ali ne u sobi za intelektualce, već u sobi za naučnike.

* Tebi je, Lukoviću, Miroslavljevo jevanđenje zatomilo um, zar malopre ne reče da je bilo samo šest intelektualaca: Bećković, Čavoški, Samardžić, Lompar, Ković i Koprivica?

- Točno. Međutim, istog 31. jula, ali u 16:12, Miroslav je imao nove, drage goste! Lepo izgleda ćirilični naslov: „Patrijarh srpski primio srpske naučnike“, a ima i tekst: „Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Irinej primio je 31. jula 2018. godine u Patrijaršiji srpskoj u Beogradu srpske naučnike, dr Mišu Đurkovića, direktora Instituta za evropske studije i dr Aleksandra Rakovića, višeg naučnog saradnika Instituta za noviju istoriju Srbije“.

Proklete feministkinje: Smeh u sobi za naučnike-muškarce

* Đurković je naučnik?

- Novi Tesla na LGBT pogon. Evo kako se Đurkoviću i njegovom telohranitelju Rakoviću obratio blaženo odsutni Miroslav G preko zvaničnog crkvenog sajta: „Patrijarh srpski g. Irinej zablagodario je gostima na poseti, naglasivši da je srpski narod, zaista, suočen sa ozbiljnim demografskim problemima na početku ovog veka“.

* Da li se i Miša Đ zablagodario na zablagodarivanju?

- Miša je naučnik, naravno da se zahvalio. Čitam: „Uvaženi gosti zahvalili su Njegovoj Svetosti na srdačnom prijemu tokom koga je vođen razgovor o srpskim interesima u zemlji i regionu“.

* Da li je Man In Black pitao Đurkovića o besmislu postojanja?

Ma, jok, Miroslav se pravio blesav, tobož nije pročitao Đurkovićevu primisao od pre neki dan: „Nikada kao danas u Srbiji nije postojao toliko snažan osećaj besmisla javne reči. Stigli smo u fazu kada možete da kažete šta hoćete, napišete šta hoćete, objavite veoma važne činjenice, uvide, saznanja i da znate da to nikakav efekat ne može da ima. Sistematski su iz javnog prostora nestale iole ozbiljne debate, polemike, razgovori o bilo čemu“.

Lepo ste se ugojili: Miroslav se diskretno udvara Milu Lomparu

* Zaboravio si, verniče Lukoviću, da nas podsetiš šta je Miroslav u transu religioznosti šaputao tokom posete Svih Šest Srpskih Intelektualaca (SŠSI)?

- Držim se činjenica kao za pojas za SPC spasavanje. Pravoslavlje je vera providne transparentnosti u kosovskom proviđenju, te je logično ono što se desilo i što piše: „Patrijarh srpski g. Irinej zablagodario je gostima na poseti i njihovim naporima da se odbrani Ustav Republike Srbije i sačuva južna srpska pokrajina Kosovo i Metohija, naglasivši da je stav Srpske Pravoslavne Crkve po tom pitanju nepromenljiv i već poznat javnosti, kao i da će Crkva uvek biti uz svoj narod u radosti i žalosti“.

* Zašto je 'žalost' uvijek poslednja reč u srpskim kukulele-tiradama  o Kosovu?

Zato što je Njegova Svetost žalostan sam po sebi, maltene kao Dule Savić.  Valjda je zbog toga podsetio na svoj haiku-sastav: „Položaj Crkve u Crnoj Gori gori je nego u vreme osmanske okupacije, a status Srba je kao u doba ozloglašene fašističke tvorevine Nezavisne države Hrvatske“.

Besmislenost je opijum za narod: Miša Đurković stoji opčinjen, onako

* Šta li mu je Kosta Čavoški, jedna šestina svih srpskih intelektualaca, odgovorio?

Odgovorio mu je legendarnim pokličem „Moramo biti spremni i da ratujemo za Kosovo i Metohiju!“, što je izjavio još 30. jula 2018, dakle, friško, sveže, meko k'o duša.

* Muči me taj, kako se zvaše, Ković. Imaš li neku njegovu izjavu u glavi, Lukoviću?

- Ković u petoj brzini: „Apel za odbranu Kosova i Metohije je zderao obrazinu sa cele te maskarade i nazvao stvari pravim imenom. Pokazalo se da Srbi ipak nisu plastelin koji će nekakav autokrata da mesi po svojoj volji, nego nacija koja hoće da sama odlučuje o svojoj sudbini“.

* Plastelin koje se mesi, miriše na seks.

Za oplođenje je zadužen naučnik Đurković, evo ga: „Dok se zаpаdni svet okreće desnim progrаmimа, kod nаs se i dаlje svudа gurаju levo liberаlne i feminističke zаkonske mere“. Imam još od Đurkovića, mora da je raspalio Miroslava ovom izjavom: „Braćo i sestre, ovaj identitetski rat je danas najvažniji rat u koji smo uključeni. On se vodi na svim frontovima, od kuće, preko crkve, do škole, medija, radnog mesta. Ako u njemu pokleknemo i izgubimo, naša deca više neće biti ponosni Srbi već mali janjičari naučeni da mrze svoj narod i svoju istoriju, da se ponovo odriču Srpstva u ime nekakvog evropejstva kao juče jugoslovenstva“.

Ako ste Ković, mora da ste iz Kovina: Gavrilović u pošalici

* Publika hoće još Miloša Kovića, daj, Lukoviću, ne budi cicija.

- Pravi Miloš pravo u sridu, pazite: „Za Srbe, ovo vreme je gore od Hitlerovog. NATO i SAD po nas su mnogo ubitačniji od Sila Osovine“.

* Konačno, ima li nešto od Bećkovića što je uzbudilo Gavrilovića, onako monaški drhtavo?

- Prve graške bluda osjetio je Miroslav čim mu je Matija slasno izrecitovao: „Po mom osećanju, ono što se sad tamo događa ne zaslužuje da se zove Crna Gora. Nju i oni sve češće zovu Montenegro. To je jedina država koja nema ime na svom jeziku“.

* A, ima li fotografija, da mi vernici gledamo nasamo i uživamo?

- Ima, prijatelji, SPC nam je sve spakovao da mi XXZ raspakujemo! Zablagodarimo Svetosti na svetlosti!  I zato, samo za Miroslava – vernici iz grupe Rammstein!

* Svi citati srpskih intelektualaca u ovom tekstu preuzeti su iz rubrike „Izjava dana

Oceni 5