Weekend Videos
Jailla 01 S

Photo: Igor Čoko

Znam zašto ljudi u kavezu pričaju

Zatvorska pesma: Nakon trauma koje je doživeo u zatvoru muškarac se priseća dva dana iz života – poslednjih trenutaka na slobodi, te prve noći u ćeliji. Bivši zatvorenici se uglavnom prikazuju kao zveri bez osećanja, te na svaki film koji se bavi nepravedno optuženima dođe deset onih koji slave nasilje, te osnažuju rasne i druge stereotipe. The Prisoner's Song situaciji pristupa drugačije, a reditelj ni jednog trenutka ne zaboravlja da priča o ljudskom biću.

Slušanje knjiga: Audio knjige mogu se naći i na YouTubeu, i to na srpskom, pa tako na kanalu "Audio knjige i odabrana predavanja" ima ponešto za svakoga. Sapfo je naš današnji izbor.

Lako je voleti Tildu: O anđela do negativnih junaka, Tilda Swinton nikada ne ostaje nezapažena. Radila je sa mnogim velikim rediteljima, a najpoznatija je po tome što se lako i uverljivo transformiše.

Slušanje o knjigama: Pored igrača video igrica i beauty gurua, na YouTubeu postoji i niša za ljubitelje knjiga. Oni koji snimaju klipove o knjigama zovu se booktuberi, a jedna od naših najzanimljivijih booktuberki je Anja, poznatija kao Žitna Venera. Posvećena je uglavnom young adult žanru, ali nju treba gledati čak i ako niste fanovi žanra.

Ples na asfaltu: Passinho je „plesno ludilo“ koje se iz Brazila proširilo na ceo svet, a termin se prevodi kao „rad nogu“. Ultimativni plesni izraz obogatio je favele u Rio de Žaneiru, a smislila su ga bosonoga deca koja plešu po prljavim uličicama.

Oceni 5